Skogås växer med 264 nya bostäder

Nu har första spadtaget tagits för fyra nya flerbostadshus i Skogås.

– Nu växer och utvecklas Skogås – det i en tid när det nästan dagligen rapporteras om byggkris och en byggtakt som stannat av. Bostäderna betyder mycket för många och kommer göra det möjligt att bo bra och hållbart i Skogås genom hela livet, säger Sara Heelge Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge. 

Lägenheterna och radhusen kommer bestå av en blandning mellan hyresrätter och bostadsrätter, och byggs i trä från Norrland med solpaneler på taket.   

– Vi tror mycket på Skogås och Trångsunds utveckling. De här bostäderna byggs på ett sätt som både bejakar ekologisk och social hållbarhet. Att de ligger nära naturen och kollektivtrafik känns guld värt, säger Emil Högberg (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor. 

Bostäderna ligger intill Sjötorpsparken. Bygger gör Innovation Properties tillsammans med Barings Real Estate i trä från Lindbäcks Bygg i Piteå. 

facebook Twitter Email