Huddinges lärartäthet har ökat mest i landet

Det har anställts 74 nya lärare i Huddinges kommunala grundskolor det senaste året. Det är utifrån kommunstorlek den högsta procentuella ökningen av lärare i hela landet.

– Skickliga och behöriga lärare är avgörande för att varje elev ska få lyckas i skolan. Därför är jag stolt över att Mittenstyret, trots de ekonomiskt svåra tider vi befinner oss i, genom en tydlig politisk prioritering har kunnat öka Huddinges lärartäthet kraftigt, säger Rasmus Lenefors (S), kommunalråd med ansvar för grundskolan.

I Mittenstyrets budget för 2023 gjordes en riktad satsning på att anställa 30 nya lärare. Utöver det har grundskolenämnden prioriterat ett omställningsarbete där vissa administrativa tjänster har effektiviserats till förmån för att kunna anställa fler lärare och annan elevnära personal.

Huddinge kommun har anställt 74 nya lärare under det senaste året. Det är utifrån kommunstorlek den högsta procentuella ökningen av lärare i hela landet. Till antal är det bara Malmö (94) som anställt fler lärare.

De tre kommuner som har anställt flest nya lärare det senaste året:

  • Malmö – 94 nya lärare. Från 2247 till 2341.
  • Huddinge – 74 nya lärare. Från 701 till 775.
  • Örebro – 57 nya lärare. Från 1097 till 1154.
facebook Twitter Email