Huddinge inför gratis frukost i skolan

Pressmeddelande 2 maj 2023

Alla grundskolor i Huddinge ska erbjuda kostnadsfri frukost för sina elever. Det beslutade grundskolenämnden i sin verksamhetsplan för 2023. Beslutet är en del av den politiska överenskommelsen mellan Mittenstyret och Vänsterpartiet.

– En kurrande mage är ett hinder för koncentration och lärande. Att erbjuda gratis frukost i skolan är därför ett viktigt led i arbetet för att fler elever ska lära sig mer, inte minst i tider då många hushåll har det tufft, säger Rasmus Lenefors, kommunalråd för Socialdemokraterna och ordförande i grundskolenämnden.

Grundskolenämnden har gett barn- och utbildningsförvaltningen i uppdrag att säkerställa att alla kommunala skolor serverar kostnadsfri frukost. Att Huddinges skolor ska servera gratis frukost är en del av den politiska överenskommelsen mellan Mittenstyret och Vänsterpartiet.

– Det är fantastiskt roligt att den andra av våra 17 reformer i överenskommelsen med Mittenstyret nu blir verklighet. Skolan lägger grunden för ett jämlikt samhälle. För oss är detta ett sätt att jämna ut livschanserna och motverka effekterna av segregationen i Huddinge, men också att komma åt den ökande barnfattigdomen. Barn ska inte gå hungriga i den här kommunen och alla ska ges goda förutsättningar att lyckas med skolan, säger Nujin Alacabek, oppositionsråd för Vänsterpartiet.

facebook Twitter Email