Jobba med oss – ny politisk sekreterare sökes!

Socialdemokraterna är Huddinges största parti och leder kommunen tillsammans med Mittenstyre för Huddinge. Vi söker nu en politisk sekreterare med inriktning på kommunikation som på deltid (cirka halvtid) kan stödja våra förtroendevalda i kommunen.

Arbetsuppgifter
Du arbetar nära våra förtroendevalda och i synnerhet nära våra fem kommunalråd. Din uppgift som politisk sekreterare är att planera och genomföra kommunikationsinsatser för att föra ut den socialdemokratiska samt mittenstyrets kommunalpolitik.

Arbetsuppgifterna är skiftande

  • Arbeta med sociala medier och kommunikationsverksamheten.
  • Omvärldsbevakning och digital kampanj.
  • Skriva debattartiklar, inlägg i sociala medier hemsida och intern kommunikation.

Kvalifikationer
Du uttrycker dig väl i tal och skrift och kan anpassa språket efter uppgift, syfte och inte minst läsaren. Du måste vara självständig, gilla högt tempo och klara många arbetsuppgifter med både långa och korta deadlines. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra och bidra till ett gott arbetsklimat. Arbetstiden är oreglerad och både kvälls- och helgarbete förekommer. Vi lägger även vikt vid att du delar Socialdemokraternas värderingar.

Meriterande om du har baskunskaper inom Microsoft Office-paketet, Adobe Creative Suite-program (med fokus på Photoshop och InDesign) och erfarenheter av arbete i WordPress samt Mailchimp eller motsvarande program. Du har kunskap om digitala och traditionella medier.

Placeringsort, tillträde, anställningsform
Du kommer att arbeta på S-kansliet i Huddinge kommunalhus och arbetsledas av Pelda Qaso Knapp som är samordningsansvarig för den politiska ledningen. På kansliet finns fem kommunalråd och två politiska sekreterare. Socialdemokraterna sitter tillsammans med övriga partier i Mittenstyret: Centerpartiet, Miljöpartiet och Huddingepartiet.

Formell chef är sektionschef på kommunstyrelsens förvaltning. Tjänsten är ett förordnande som politisk sekreterare enligt kommunallagen, vilket ger dig rätt till tjänstledighet från nuvarande arbete. Inleds snarast och till och med den 31/12 2026 med möjlighet till förlängning. Tjänsten är cirka 50 procent av en heltid och omfattningen kan diskuteras. Vi tillämpar 3 månaders provanställning och oreglerad arbetstid.

Ansökan
Ansökan, med personligt brev och CV, skickas till socialdemokraterna@huddinge.se. Skriv ”Ansökan politisk sekreterare” i ärenderaden. Skicka gärna omgående då urvalet sker löpande och senast den 20 februari 2023.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
Pelda Qaso Knapp, samordningsansvarig för den politiska ledningen
Pelda.Qaso-Knapp@huddinge.se

facebook Twitter Email