Vårt vallöfte: En kvälls- och helgöppen vårdcentral i Huddinge centrum

PRESSMEDDELANDE
2022-05-19

Socialdemokraterna går till val på att ta tillbaka den demokratiska kontrollen över sjukvården i Stockholm. Idag presenterar Socialdemokraterna ett vallöfte för Huddinge om en kvällsöppen vårdcentral i Huddinge centrum.

– Vi vill återigen se en kvälls- och helgöppen vårdcentral i varje stadsdel och i varje del av länet. I Huddinge och i Region Stockholm har Moderaterna styrt i 16 år. Marknadsexperiment och skatteslöseri har prioriterats framför god och nära vård. Vi Socialdemokrater vill satsa på en tillgänglig vård för hela regionen, säger Aida Hadzialic (S), regionsrådskandidat.

Socialdemokraterna vill att sjukvården ska vara jämlikt fördelad i hela Stockholmsregionen. Sedan Moderaterna i regionen lade ner husläkarjourerna saknas idag en jouröppen mottagning i Huddinge centrum. Vårdcentralens öppettider är idag vardagar mellan klockan 8–17.

– Idag trängs små barn och äldre på akutmottagningarna och så ska vi inte ha det. Huddingeborna ska inte behöva åka till innerstaden eller akuten för att få vård på kvällar och helger. Jag välkomnar det tydliga löftet till Huddingeborna om att Socialdemokraterna lovar att starta en jouröppen mottagning i Huddinge centrum som har öppet på kvällar och helger, säger Sara Heelge Vikmång (S), kandidat till kommunstyrelsens ordförande.

Kontakt:
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare & oppositionsråd
08-535 301 52
Sara.Helge-Vikmang@huddinge.se  

Joakim Spångberg (S)
Kommunikationsansvarig för Socialdemokraterna i Region Stockholm
070-737 33 07
Joakim.Spangberg@regionstockholm.se

Pelda Qaso (S)
Politisk sekreterare
08-535 301 44
Pelda.Qaso@huddinge.se 

facebook Twitter Email