Vi presenterar vårt första vallöfte på första maj

Socialdemokraterna i Huddinges första maj-firande äger rum i Huddinge centrum och det inleder också valrörelsen. Partiet presenterar även sitt första vallöfte: att omvandlingen av det kommunala bostadsbolagets, Huge Bostäders, hyresrätter till bostadsrätter stoppas.

– Det duger inte att bygga drygt 10 hyresrätter per år och samtidigt sälja ut allmännyttan. Det finns många unga i Huddinge som drömmer om att flytta hemifrån och det råder stor bostadsbrist. Vi måste se till att det finns fler hyresrätter med rimliga hyror. Det bidrar till trygghet och minskade klyftor, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och kandidat till kommunstyrelsens ordförande.

Sedan 2014 har totalt 86 nya hyresrätter byggts i kommunens bostadsbolag Huge. Samtidigt har bolaget under perioden 2010–2019 ombildat 776 lägenheter.

– Med mindre än fem månader kvar till valet blir vårt första maj-firande startskottet för valrörelsen. Efter två år av digitalt första maj-firande känns det roligt att få fira i Huddinge centrum och att med full kraft starta valrörelsearbetet för ett maktskifte i Huddinge, säger Emil Högberg, ordförande för Socialdemokraterna i Huddinge.

Första maj-firandet äger rum i Huddinge centrum med tal av Aida Hadzialic (S), oppositionsregionråd, Sara Heelge Vikmång (S), oppositionsråd i Huddinge, David Magnusson, ordförande för SSU Huddinge och Kamile Ünver, Socialdemokraterna i Huddinges fackliga ledare.

Kontakt:
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare & oppositionsråd
08-535 301 52
Sara.Helge-Vikmang@huddinge.se   

Pelda Qaso (S)
Politisk sekreterare
08-535 301 44
Pelda.Qaso@huddinge.se   

facebook Twitter Email