VÅRT KRAV BLIR VERKLIGHET – SLUTA SKJUT KOMMER TILL HUDDINGE

Den senaste tiden har Huddinge drabbats av en rad våldsamma händelser. Det har varit mord, mordförsök, sprängningar, skjutningar och rån. En tredje kommundel är nu också med på polisens lista över utsatta områden. Vi har föreslagit att den framgångsrika satsningen Sluta Skjut ska införas i Huddinge. Nu blir vårt krav verklighet.

Hårda straff och fler poliser är viktigt men det är bara halva lösningen. Det bästa brottet är det som aldrig begås. Därför ska vi bryta segregationen och stoppa nyrekryteringen till gängen. Kommunens centrala roll i det brottsförebyggande arbetet är därför grundläggande.

Det är vårt ansvar att erbjuda något bättre, ett liv utanför kriminalitet. Men Moderaterna som styrt Huddinge i 16 år tycks hela tiden kasta skulden på regeringen istället för att göra det som krävs. Vi har drivit på för att den metoden Sluta skjut ska införas i Huddinge sen i höstas: Kravet: Inför Sluta skjut-strategin i Huddinge – P4 Stockholm | Sveriges Radio

Vi välkomnar därför beskedet om att strategin nu införs i Huddinge!

facebook Twitter Email