Ett steg närmare ett tryggare Stuvsta IP

Två år efter att Socialdemokraterna la ett förslag om att det ska sättas upp trygghetskameror vid Stuvsta IP har nu kommunen skickat in en ansökan till Integritetsskyddsmyndigheten.

De senaste åren har det inträffat en rad händelser som skapar otrygghet på Stuvsta IP. Bland annat har det skett personrån med kniv, grov misshandel, inbrott och grov stöld. Föreningarna som är aktiva på Stuvsta IP och i Stuvstahallen har länge önskat att få upp trygghetskameror som ett verktyg för att stävja den otrygghet som har präglat anläggningen de senaste åren.

– Vi ansåg att det vore en befogad åtgärd att få upp trygghetskameror på Stuvsta IP för att stötta Huddinges föreningar och bidra till trygga aktivitetsmiljöer. Därför är det glädjande att kommunen nu har skickat in en ansökan till Integritetsskyddsmyndigheten. Det innebär att vi är ett steg närmare ett tryggare Stuvsta IP, säger Rasmus Lenefors (S), oppositionsråd och 2:e vice ordförande i trygghets- och delaktighetsberedningen.

Stuvsta IP inklusive Stuvstahallen är en av Huddinges mest använda idrottsanläggningar. Här är Stuvsta IF, Huddinge Basket och Move dansförening verksamma. Varje fredagskväll arrangerar Stuvsta IF och Huddinge Basket också öppen verksamhet för alla barn i Stuvsta med omnejd. Anläggningen används alltså framför allt av barn och unga som tränar och spelar matcher. Därför är det av särskild vikt att miljön präglas av trygghet, glädje och engagemang.

facebook Twitter Email