Kom och jobba med oss!

Socialdemokraterna är Huddinges största parti. Vi ingår inte i kommunens styrande koalition men bedriver ett aktivt oppositionsarbete för att stärka Huddinges förskolor och skolor, bygga fler hyresrätter, ge våra äldre en god omsorg och öka tryggheten i alla kommundelar. Vi söker nu en politisk sekreterare på heltid som kan stödja våra förtroendevalda i kommunen i det här arbetet och ta sikte på valseger 2022.

Arbetsuppgifter
Din arbetsplats är på S-kansliet i Huddinge kommunhus. Där kommer du att stödja våra två oppositionsråd i det dagliga arbetet och ha en central roll i samordnandet av kansliets internpolitiska arbete. På S-kansliet finns två kollegor som bland annat arbetar med press och kommunikation och du kommer även att arbeta nära våra andra förtroendevalda i kommunen.

Din uppgift som politisk sekreterare är att bevaka politiska ärenden och underlätta det politiska arbetet för de förtroendevalda. Du kommer i samråd med oppositionsråden att skriva underlag till politiska beslut och initiativ i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och ansvariga nämnder, beredningar och styrelser. Inte minst kommer du att ha en nyckelroll i framtagandet av Socialdemokraternas förslag till mål- och budget varje år.

Politisk framgång kräver samtal och förhandlingar och du har en viktig roll i att samverka med förtroendevalda, andra partier och tjänstepersoner i de olika förvaltningarna. Vidare behöver du förse förtroendevalda med underlag inför framträdanden och debatter. Du stödjer det opinionsbildande arbetet genom att i samarbete med dina kollegor ta fram budskap och underlag för debattartiklar m.m.

Arbetsuppgifterna är skiftande:
– Såväl administrativt som politiskt stöd till oppositionsråden
– Stöd till förtroendevalda med underlag och texter
– Kontakt med förvaltningar, tjänstepersoner och andra aktörer
– Kontakt och samverkan med övriga partiers politiska sekreterare
– Stöd i politikutvecklingsarbetet inför valet 2022
– Omvärldsbevakning

Kvalifikationer
Du uttrycker dig väl i tal och skrift och kan anpassa språket efter uppgift, syfte och inte minst läsaren. Du har vana av utredningsarbete och att formulera budskap till olika målgrupper. Du delar Socialdemokraternas värderingar och har ledaregenskaper och förmåga att samarbeta med andra. Du är serviceinriktad, pedagogisk och eftersträvar god kvalitet. Det är en styrka om du har erfarenhet från att leda projekt i idéburna organisationer. Vi tror att du har en högskoleutbildning inom offentlig förvaltning, statsvetenskap, samhällsvetenskap, juridik eller erfarenhet/kvalifikationer som är likvärdiga.

Du ska ha kännedom om formerna för offentligt beslutsfattande och har gärna erfarenhet från politiskt styrda organisationer. Du är drivande och arbetar självständigt och tillsammans med andra i olika roller och sammanhang. Du är engagerad och initiativrik och beredd att ta dig an nya utmaningar och uppdrag. Du förstår vikten av att leverera inom deadline.

Placeringsort, tillträde, anställningsform
Du kommer att arbeta på S-kansliet i Huddinge kommunalhus och arbetsledas av gruppledaren. Formell chef är kanslidirektören på kommunstyrelsens förvaltning. Tjänsten är ett förordnande som politisk sekreterare enligt kommunallagen, vilket ger dig rätt till tjänstledighet från nuvarande arbete. Förordnandet är på heltid, inleds snarast och till och med den 31/12 2022 med möjlighet till återanställning nästa mandatperiod. Vi tillämpar 3 månaders provanställning. Anställningen omfattas av flextidsavtal.

Ansökan
Ansökan, med personligt brev och CV, skickas till Sara.Helge-Vikmang@huddinge.se. Skriv ”Ansökan politisk sekreterare” i ärenderaden. Skicka gärna omgående då urvalet sker löpande och senast den 10 april.

Upplysningar om tjänsten lämnas a
v
Sara Heelge Vikmång, oppositionsråd och gruppledare (S) i Huddinge
sara.helge-vikmang@huddinge.se
070-385 22 00

Michaela Lööf, politisk sekreterare
michaela.loof@huddinge.se
076-183 84 10

facebook Twitter Email