Fler bostäder som människor har råd att bo i

Huddinge behöver fler bostäder som vanligt folk har råd att bo i. Socialdemokraterna presenterar idag tre vallöften för fler bostäder med rimliga hyror.

– Huddinge behöver fler bostäder som vanligt folk har råd att bo i. Unga ska få det lättare att ta steget och flytta hemifrån oavsett den egna och föräldrarnas plånbok. Vi socialdemokrater går därför till val på att det ska byggas fler hyresrätter med rimliga hyror, men också att stoppa ombildningen av Huge bostäders hyresrätter, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och oppositionsråd.

– Socialdemokraterna säger också nej till marknadshyror, en riktning som Moderaterna och Sverigedemokraterna är beredda att gå i. Hyresgästföreningen har räknat på vad marknadshyror kan innebära för en hyresgäst och det kan leda till hyreshöjningar med över 50 procent. Vi socialdemokrater vill istället satsa på att bygga fler billigare bostäder och nationellt föreslår vi också att en ny boendeform – ungdomsbostäder – ska införas. På samma sätt som för studentboenden vill vi göra det möjligt att bygga små lägenheter riktade till unga som arbetar. Det är en boendeform som skulle behövas i en växande kommun som Huddinge, säger Leif Nysmed (S), riksdagsledamot för Huddinge.

Socialdemokraternas vallöften för att Huddinge ska få fler bostäder med rimliga kostnader:

  • Bygga fler hyresrätter med rimliga hyror
  • Stoppa ombildningen av Huge bostäders hyresrätter
  • Nej till marknadshyror

Du kan se presentationen av våra förslag

Tidigare idag presenterade oppositionsrådet Sara Heelge Vikmång och riksdagsledamoten Leif Nysmed Socialdemokraternas vallöften för att Huddinge ska få fler bostäder med rimliga kostnader. Du kan se presentationen på Socialdemokraterna i Huddinges Facebooksida.

Kontakt
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare och oppositionsråd
070-385 22 00
sara.helge-vikmang@huddinge.se

Leif Nysmed (S)
Riksdagsledamot
leif.nysmed@riksdagen.se

Aza Cheragwandi (S)                                                 
Politisk sekreterare
070-198 44 80
aza.cheragwandi@huddinge.se

facebook Twitter Email