Ordning och studiero i skolan för ett mer jämlikt Huddinge

De närmaste tre åren vill Socialdemokraterna öronmärka 55 miljoner kronor till att skapa ordning och studiero i skolan för ett mer jämlikt Huddinge. Med en socialdemokratiskt ledd kommunledning ska alla barn och föräldrar känna sig trygga med att den närmsta skolan är en bra skola.

– Grunden för vårt starka samhälle och våra barns framtid läggs i skolan. Huddinge ska bli en tryggare och mindre segregerad kommun, med en bättre och mer jämlik kunskapsskola. Därför går vi till val på att öronmärka hälften av regeringens medel mot segregation till att skapa ordning och studiero i skolan, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och oppositionsråd.

Tidigare i sommar presenterade regeringen sin långsiktiga strategi för att minska segregationen i kommuner som har områden med socioekonomiska utmaningar. Huddinge är en av 32 kommuner i landet som kommer att kunna ansöka om medel fram till år 2027.

– Huddinge är på många sätt en bra kommun att bo och verka i, men vi har också stora utmaningar. En av dem är att vi tillhör landets mest segregerade kommuner. För att bli en mer jämlik kommun behöver vi öka tryggheten, stärka föreningslivet och civilsamhället, och bygga fler bostäder som vanliga människor har råd att bo i. Men skolan är särskilt betydelsefull. Långsiktiga investeringar i skolan är avgörande för att skapa ett mindre segregerat och mer jämlikt Huddinge, säger Sara Heelge Vikmång.

Socialdemokraternas vallöfte för en mer jämlik skola

Socialdemokraterna vill öronmärka hälften av regeringens medel mot segregation för 2018-2020 till Huddinges skolor. Det motsvarar:

  • 5,77 miljoner kronor 2018
  • 18,5 miljoner kronor 2019
  • 30,5 miljoner kronor 2020
  • 54,8 miljoner kronor totalt

 

Den här satsningen på skolan vill vi använda till skapa ordning och studiero för alla elever genom att:

  • Anställa fler lärarassistenter och socialpedagoger
  • Erbjuda en kvalitetssäkrad läxhjälp för alla elever
  • Höja det socioekonomiska stödet
  • Sätta upp trygghetskameror på skolor där det bäst behövs
  • Behålla och locka skolledare och lärare som vill jobba i skolor med stora utmaningar genom särskilt goda arbetsvillkor och lön
  • Tidiga insatser och en stärkt elevhälsa för att fånga upp elever som riskerar att hamna efter

 

Tidigare idag presenterade samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan och Sara Heelge Vikmång Socialdemokraternas satsningar för att skapa ordning och studiero i Huddinges skolor. Du kan se presentationen på Socialdemokraterna i Huddinges Facebooksida.

Kontakt
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare och kommunalråd i opposition
070-385 22 00
sara.helge-vikmang@huddinge.se

Aza Cheragwandi (S)
Politisk sekreterare
070-198 44 80
aza.cheragwandi@huddinge.se

facebook Twitter Email