Socialdemokraterna driver på för ökat valdeltagande

Huddinge kommun kommer på femte plats bland landets kommuner när det gäller störst skillnad i valdeltagande mellan det valdistrikt med lägst och det med högst valdeltagande enligt SKL:s sammanställning. Det skiljer 45,75 procentenheter mellan Grantorp östra och Snättringe gård.

-Vi vill öka valdeltagandet i Huddinge. Det är ett viktigt sätt att öka Huddingebornas inflytande över politiken. De politiska partierna har ett stort ansvar och vi Socialdemokrater tänker knacka dörr, kampanja och prata med Huddingeborna. Nu vill vi se att kommunen också växlar upp sitt arbete inför valet nästa år, säger Sara Heelge Vikmång, gruppledare och kommunalråd i opposition (S)

I Flemingsberg, Vårby gård och Visättra finns valdistrikt där ungefär hälften röstade i valet 2014 medan nio av tio använde sin rösträtt i till exempel Snättringe gård, Segersminne, Sjöängen och Milsten. Sett över tid i de senaste kommunvalen har gapet mellan valdistrikten ökat med flera procentenheter i vår kommun.

-Det är en oroande utveckling och jag vill betona att det här inte är en partipolitisk fråga, det här är en fråga om att alla Huddingebors röst är lika mycket värd, säger Sara Heelge Vikmång (S) gruppledare och kommunalråd i opposition.

Sara Heelge Vikmång kommer att ställa en interpellation till den moderatledda koalitionen på kommunfullmäktige i december om hur de tänker jobba med ökat valdeltagande i valet 2018.

Kontakt
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare och kommunalråd i opposition

Anton Jordås (S)
Politisk sekreterare
anton.jordas@huddinge.se
0701981220

facebook Twitter Email