Företagarnas villkor måste förbättras

Idag presenterades Svenskt näringslivs ranking över företagsklimatet i Sveriges kommuner. Huddinge går fram på rankningen men gör det från låga nivåer. Nästan hälften av företagarna i kommunen känner fortfarande inte till kommunens arbete med företagsklimatet.

– Det är bra att Huddinge ökar i Svenskt näringsliv ranking men vi gör det från låga nivåer. Om Socialdemokraterna får väljarnas förtroende i valet nästa år kommer vi att prioritera att kommunen ska ta stora steg framåt i arbetet med att förbättra företagsklimatet. Vi vill att det ska startas nya företag i kommunen och att företagen ska kunna växa och anställa fler, och på så sätt skapa fler jobb i Huddinge, säger Sara Heelge Vikmång.

– Svenskt näringslivs ranking visar återigen på att kommunen måste bli bättre på att tillvarata växtkraften i entreprenörskap och småföretagande. Nästan hälften av företagarna i kommunen känner inte till kommunens arbete med företagsklimatet. Det är oroande och riskerar att hämma kommunens utveckling och konkurrenskraft, säger Sara Heelge Vikmång.

Kontakt:
Sara Heelge Vikmång
0703852200
sara.helge-vikmang@huddinge.se

Anton Jordås
0701981220

Anton.jordas@huddinge.se

facebook Twitter Email