Socialdemokraterna vann kyrkovalet

I söndags avgjordes kyrkovalet och Socialdemokraterna går framåt i kyrkomötet, i Stockholms stift och i Huddinge. I Huddinge ökar Socialdemokraterna med två procentenheter till 37,6 procent och befäster sin position som största parti.

– Jag gläds över det starka stöd som Huddingeborna har visat oss i kyrkovalet och ser fram emot att arbeta för att uppnå Socialdemokraternas vallöften om en fortsatt öppen och demokratisk kyrka, avgiftsfri barn- och ungdomsverksamhet och att ta tydliga steg mot att bli Sveriges bästa arbetsgivare, säger Louise Callenberg (S), Socialdemokraternas förstanamn till kyrkofullmäktige.

Valdeltagandet har ökat i Sverige och i Huddinge. I Huddinge ökade valdeltagandet med 5,73 procentenheter från 11,98 procent till 17,71 procent.

– Resultatet i kyrkovalet är ett styrkebesked för Socialdemokraterna i Huddinge. Vi tar nu med oss arbetet från kyrkovalrörelsen in i vårt arbete för ett maktskifte i Huddinge 2018 och för att få en ny politisk färdriktning där välfärdens behov sätts före nya skattesänkningar, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och kommunalråd i opposition.

Kontakt:
Louise Callenberg (S)
Socialdemokraternas förstanamn till kyrkofullmäktige
0761229543

Sara Heelge Vikmång (S)
Sara.helge-vikmang@huddinge.se
070-385 22 00

Anton Jordås (S)
Politisk sekreterare
Anton.jordas@huddinge.se
0701981220

facebook Twitter Email