Socialdemokraterna besöker skogsbrandsområdet vid Gladö kvarn

I somras rasade en stor skogsbrand vid Mellanberg söder om Kvarnsjön och Gladö kvarn. Imorgon besöker Socialdemokraternas kommunalråd Sara Heelge Vikmång och Rasmus Lenefors skogsbrandsområdet och samtalar med räddningsledaren som ansvarade för släckningsarbetet.

– Huddinge ska vara en trygg kommun att bo i. Det är därför viktigt för oss som kommunpolitiker att på plats ta del av räddningstjänstens arbete och ha en dialog om hur vi gemensamt kan hantera och förebygga alla risker, säger Sara Heelge Vikmång.

Det var den 13 juli som skogsbranden i Huddinge bröt ut. Brandens yta mättes till cirka 60 000 kvadratmeter och ett 30-tal brandmän arbetade med släckning.

– Skogsbranden vid Gladö kvarn var omfattande och gjorde många Huddingebor otrygga. Det känns självklart att besöka området och ta del av räddningstjänstens lärdomar från släckningsarbetet, säger Rasmus Lenefors.

Kontakt
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare och kommunalråd i opposition
0703852200
sara.helge-vikmang@huddinge.se

Rasmus Lenefors (S)
Kommunalråd i opposition
0701989037
rasmus.lenefors@huddinge.se

Anton Jordås (S)
Politisk sekreterare
0701981220
anton.jordas@huddinge.se

facebook Twitter Email