Vad görs för att få fler Huddingeungdomar att välja kommunens gymnasieskolor?

Innan sommaren kunde vi läsa i Mitt i Huddinge att bara en tredjedel av kommunens ungdomar väljer att gå gymnasiet i Huddinge. I en interpellation till kommunfullmäktige kräver Socialdemokraterna svar från Moderaterna om vad som görs för att få fler Huddingeungdomar att välja kommunens gymnasieskolor.

– Huddinges ungdomar ska kunna välja bra och attraktiva gymnasieskolor nära hemmet. Det underlättar livspusslet för elever och föräldrar, samtidigt som fyllda gymnasieplatser är bra för kommunens ekonomi. Det är tydligt att det här finns ett viktigt arbete att göra för att upprätthålla möjligheten att välja gymnasieutbildning i hela länet och samtidigt få fler Huddingeungdomar att vilja välja kommunens gymnasieskolor, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och kommunalråd i opposition.

– Det är anmärkningsvärt att så många Huddingeungdomar väljer bort kommunens gymnasieskolor. Moderaterna måste svara på vad de avser att göra för att öka attraktiviteten för samtliga kommunala gymnasieskolor i Huddinge, säger Stefan Björk (S), 2:e vice ordförande i gymnasienämnd

Här kan du läsa Socialdemokraternas interpellation: Vad görs för att få fler Huddingeungdomar att välja kommunens gymnasieskolor?

Kontakt
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare och kommunalråd i opposition
0703852200
sara.helge-vikmang@huddinge.se

Stefan Björk (S)
2:e vice ordförande i gymnasienämnden
073-1521021

Anton Jordås (S)
Politisk sekreterare
0701981220
anton.jordas@huddinge.se

facebook Twitter Email