Rasmus Lenefors ny gruppledare i kultur- och fritidsnämnden

Under måndagens kommunfullmäktige valdes Rasmus Lenefors (S), kommunalråd i opposition, till ledamot i kultur- och fritidsnämnden. Rasmus Lenefors kommer även att bli gruppledare för Socialdemokraterna i nämnden.

– Föreningslivet är en fantastisk tillgång för kommunen och jag vill verka för att ge dem bästa möjliga förutsättningar att bedriva verksamhet i Huddinge. Därför kommer jag att påbörja en dialog där jag träffar samtliga föreningar i Huddinge för att få deras bild av hur politiken kan främja ett starkt och välmående föreningsliv, säger Rasmus Lenefors (S) kommunalråd i opposition.

Rasmus Lenefors har sin bakgrund inom föreningslivet och har tidigare både utövat och varit ungdomsledare inom innebandy och friidrott och har även varit styrelseledamot för Rädda Barnen på lokal nivå.

– Kultur- och fritidsnämnden ansvarar bland annat för bibliotek, kulturskola, mötesplatser, kulturverksamhet, idrottsanläggningar och föreningslivets och studieförbundens förutsättningar – frågor som är viktiga för oss Socialdemokrater. Jag är övertygad om att Rasmus tillsammans med våra andra representanter i nämnden kommer att göra ett mycket bra arbete, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och kommunalråd i opposition.

KONTAKT
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare och kommunalråd i opposition
sara.helge-vikmang@huddinge.se

Rasmus Lenefors (S)
Kommunalråd i opposition
070-198 90 37
rasmus.lenefors@huddinge.se

Anton Jordås (S)
Politisk sekreterare (S)
070-198 12 20
anton.jordas@huddinge.se

Foto: Klas-Herman Lundgren

facebook Twitter Email