bostäder i Huddinge

S kritiskt mot uteblivna studentbostäder

Socialdemokraterna riktar kritik mot den moderatledda koalitionens beslut att stoppa byggandet av nya studentbostäder i Flemingsberg. Skälet som angavs var förändringar i detaljplanen.

– Behovet av nya studentbostäder i Huddinge är stort. Inte minst i Flemingsberg som har utvecklats till ett kunskapskluster i Stockholmsregionen. Ska vi behålla den ställningen måste Flemingsberg ha ett bra rykte och vara attraktivt bland de studerande. Därför behöver det byggas fler bostäder som studenter har råd att bo i, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och kommunalråd i opposition.

Den moderatledda koalitionen i Natur- och byggnadsnämnden stoppade nyligen förslaget om att bygga nya studentbostäder på Hälsovägen i Flemingsberg. Skälet som angavs var förändringar i detaljplanen. Socialdemokraterna reserverade sig mot beslutet till förmån för att de planerade studentbostäderna skulle byggas. Socialdemokraterna anser att 76 meters byggnadshöjd istället för ursprungliga 74 meter, samt att huset skulle placeras längre in på tomten, är rimliga förändringar.

KONTAKT
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare och kommunalråd i opposition
070-385 22 00
sara.helge-vikmang@huddinge.se

Anton Jordås (S)
Politisk sekreterare
070-1981220
anton.jordas@huddinge.se

facebook Twitter Email