Vi kräver svar av M efter miljonrullningen för Fleminghallen

2022-05-17
PRESSMEDDELANDE

De tomma lokalerna i Fleminghallen har hittills kostat Huddinge kommun omkring 6 miljoner kronor. Socialdemokraterna har vid flera tillfällen föreslagit åtgärder för att stoppa miljonrullningen för hallen och vill nu se en konsekvensanalys av kostnaderna. Men inte heller den här gången ger Moderaterna ett tydligt svar.

Huddinge kommuns årshyra för hela Fleminghallen är 8 miljoner kronor plus indexuppräkning. Fjärde våningen utgör 16 procent av den totala ytan. Kommunen har hittills betalat cirka 6 miljoner kronor för de tomma lokalerna. Hyresavtalet sträcker sig från 2017 till 2036.

Socialdemokraterna har därför tidigare lämnat in förslag till kommunstyrelsen om att försöka omförhandla längden och kostnaden för hyresavtalet för Fleminghallen. Socialdemokraterna ville också ge kommunstyrelsen i uppdrag att få de tomma lokalerna i hallen uthyrda, samt tillsätta en oberoende granskning som utreder bristerna i hanteringen av frågan. Det röstades då ner av det moderatledda styret. Under måndagens kommunfullmäktige krävde partiet att en konsekvensanalys ska presenteras. Något som Moderaterna menar är ”under arbete”, men utan att ge några konkreta besked om vare sig innehåll eller tidsplan.

– För sju år sedan var vi överens om att bygga Fleminghallen och det beslutet står vi socialdemokrater fortfarande bakom. Men den oaktsamma hanteringen av våra gemensamma skattekronor som hanteringen av Fleminghallen har inneburit måste få ett slut. Det är beklagligt att Moderaterna gång på gång röstar ner eller förhalar våra förslag för att få stopp på miljonrullningen för Fleminghallen, säger Sara Heelge Vikmång (S), kandidat till kommunstyrelsens ordförande.

För nästan tre år sedan skulle ett bibliotek och ungdomshus ha öppnat i Fleminghallen. Men på grund av en tvist med hyresvärden blev flytten inte av och lokalerna står fortfarande tomma.

– Kommunens fritidsgårdar erbjuder en meningsfull fritid och vuxna som engagerar sig i våra ungas vardag. Våra bibliotek utgör också viktiga mötesplatser, för både skolelever och för våra äldre, och är centrala för att förmedla fakta och kunskap. Samtidigt som vi har en toppmodern arena som står outnyttjad till en tredjedel har vi många föreningar runtom i kommunen som har svårt att få halltider. Debaclet med Fleminghallen går därför ut både över föreningslivet och över barn och ungas fritid i Flemingsberg och Visättra, säger Rasmus Lenefors (S), oppositionsråd.

Kontakt:
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare & oppositionsråd
08-535 301 52
Sara.Helge-Vikmang@huddinge.se

Rasmus Lenefors (S)
Oppositionsråd
08-535 301 45
Rasmus.Lenefors@huddinge.se

Pelda Qaso (S)
Politisk sekreterare
08-535 301 44
Pelda.Qaso@huddinge.se

facebook Twitter Email