Idag besökte vi trygghetsvärdarna i Huddinge kommun

Det är mycket som är bra med Huddinge men vi har också problem. Huddinge har nu tre kriminella nätverk etablerade i kommunen och tre utsatta områden på polisens lista. Det är oacceptabelt. Vi ska bekämpa brotten, men också brottens orsaker.

Shilan, Mattias och Isabell är trygghetsvärdar i kommunen och de arbetar med det förebyggande arbetet och att bygga relationer med Huddingeborna runt om i alla kommundelar. Idag fick Socialdemokraternas två oppositionsråd Sara Heelge Vikmång och Rasmus Lenefors möjligheten att följa med dem på en promenad runt Huddinge centrum.

Tillsammans behärskar de sju språk och de samverkar med fältassistenter och lokalpolisen. Deras budskap var tydligt: Det förebyggande arbetet är A och O.

Vi håller med, det förebyggandet arbetet är alltid – och på alla sätt – mer lönsamt än åtgärder i efterhand.

facebook Twitter Email