Vi kräver handlingsplan för Huddinges utsatta områden

PRESSMEDDELANDE
2022-02-03

Den senaste tiden har Huddinge drabbats av en rad våldsamma händelser. Det har varit sprängningar, skjutningar och rån. En tredje kommundel är nu också med på polisens lista över utsatta områden. Socialdemokraterna kräver nu att det moderatledda styret tar fram en plan för att vända utvecklingen.

– Moderaterna har styrt Huddinge i 16 år. Under den här tiden har Huddinge fått fler utsatta områden, inte färre. Nu krävs full politisk uppslutning för att vända utvecklingen. Ett första steg borde vara att ta fram en handlingsplan för kommunens tre utsatta områden. För oss socialdemokrater går satsningar på ökad trygghet för Huddingeborna före skattesänkningar och privatiseringar, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och oppositionsråd.

Mellan åren 2020–2021 sänkte det moderatledda styret i Huddinge kommun skatten med 10-öre respektive 30-öre, vilket motsvarar 115 miljoner kronor på två år.

– Att ge alla barn i Huddinge en bra uppväxt är den bästa investeringen vi kan göra för att bygga en trygg kommun. Därför ska alla barn – oavsett vilket område man bor i – ha nära en till en bra förskola och skola och ett rikt fritidsliv. Vårby, Flemingsberg och Skogås ska inte vara områden som man flyttar ifrån när man ska välja skola, göra bostadskarriär eller söka jobb. Därför behövs en handlingsplan för att förbättra utvecklingen i dessa områden, säger Rasmus Lenefors, oppositionsråd och 2:e vice ordförande i trygghets- och delaktighetsberedningen.

De senaste åren har Huddinge drabbats av en rad våldsamma händelser som har skapat en ökad otrygghet i kommunen. Nyligen skedde en explosion vid ett flerfamiljshus i Skogås och en tonårspojke knivskars vid ett rån i Skogås centrum. I somras skottskadades två barn i Visättra och inte långt innan sköts en man ihjäl på en skolgård i närområdet. 

Kontakt:
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare & oppositionsråd
08-535 301 52
Sara.Helge-Vikmang@huddinge.se   

Rasmus Lenefors (S)
Oppositionsråd
08-535 301 45
Rasmus.Lenefors@huddinge.se   

Pelda Qaso (S)
Politisk sekreterare
08-535 301 44
Pelda.Qaso@huddinge.se  

facebook Twitter Email