Vi kräver åtgärder för att öka tryggheten i Skogås

PRESSMEDDELANDE
2022-01-31

Den senaste tiden har Skogås drabbats av en rad våldsamma händelser. Kommundelen är sedan tidigare med på polisens lista över utsatta områden. Socialdemokraterna kräver nu svar från det moderatledda styret om vilka åtgärder som vidtas för att öka tryggheten i Skogås.

– Socialdemokraternas mål är ett tryggt och levande Huddinge för alla. Vi kommer aldrig acceptera att sprängningar, mordförsök och rån som Skogås har drabbats av den senaste tiden blir en vardag. Ingen förväntar sig att Huddinge kommun på egen hand kan lösa alla våra utmaningar med brottslighet och otrygghet, men alla Huddingebor har rätt att förvänta sig att vi gör allt vi kan för att öka tryggheten i vår kommun. Moderaterna måste därför svara på vilka åtgärder de vidtar för att stävja den ökade otryggheten i Skogås, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och oppositionsråd.

I tisdags drabbades Skogås av en explosion utanför ett flerfamiljshus. Nyligen knivskars en tonårspojke vid ett rån i Skogås centrum, vilket har rubricerats som mordförsök. Därtill har det under den senaste tiden bl.a. skett ett flertal rån och andra våldsamma händelser runt centrala Skogås. I en interpellation till kommunfullmäktige kräver Socialdemokraterna nu svar från det moderatledda styret om vilka åtgärder som vidtas för att öka tryggheten i Skogås.

– En långsiktigt ökad trygghet i Huddinge bygger vi genom en bra skola och förskola, ett starkt föreningsliv och en socialtjänst med tillräckliga resurser. Men vi måste också bekämpa den grova brottsligheten här och nu. Därför krävs omedelbara insatser för att öka tryggheten för alla som bor, arbetar och vistas i Skogås, säger Rasmus Lenefors, oppositionsråd och 2:e vice ordförande i trygghets- och delaktighetsberedningen.

Vår interpellation till kommunfullmäktige går att läsa här.

Kontakt:
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare & oppositionsråd
08-535 301 52
Sara.Helge-Vikmang@huddinge.se   

Rasmus Lenefors (S)
Oppositionsråd
08-535 301 45
Rasmus.Lenefors@huddinge.se   

Pelda Qaso (S)
Politisk sekreterare
08-535 301 44
Pelda.Qaso@huddinge.se   

facebook Twitter Email