Vi har inga planer på att införa fastighetsskatt

Debattreplik publicerad i Mitt i Stockholm 19 januari 2022.

Moderaterna fabulerar fritt när de försöker misstänkliggöra Socialdemokraterna för att vara på väg att införa fastighetsskatt. Vi har inga sådana förslag eller planer. Såhär ser vår politik ut istället, skriver 17 ledande socialdemokrater från Stockholms län.

Tänk vad mycket en artikel kan avslöja om ett parti. En gång i tiden gick Moderaterna under Reinfeldts ledning till val på att tala om sin egen politik. Numera skriver Moderaterna inte ens artiklar med kritik mot Socialdemokratisk politik. Istället fabulerar de fritt fram att Magdalena Andersson trots flera tydliga S-kongressbeslut om motsatsen kommer att införa fastighetsskatt.

Berättar gärna

Vi socialdemokrater berättar gärna om vår politik.

√ Gängen ska knäckas och nyrekryteringen ska stoppas. Vi fortsätter utbyggnaden av hela rättskedjan och är på god väg att nå målet om 10 000 fler polisanställda. Vi avsätter medel för att bekämpa välfärdsbrott, skattebrott och penningtvätt.

√ Tempot i klimatomställningen ska öka för att också få fler i arbete. Vi fortsätter att bygga ut Klimatklivet och Industriklivet. Vi ökar de gröna kreditgarantierna till 50 miljarder nästa år.

√ Den demokratiska kontrollen över välfärden ska tas tillbaka. Vi ökar de generella statsbidragen, vi stärker sjukförsäkringen och vi inför en trygghetspension för den som har slitit ut sig efter ett långt yrkesliv. Dessutom tar vi stora och viktiga steg för att förbättra för personer som lever med funktionsnedsättningar.

Märkligt av Moderaterna

Vi socialdemokrater är beredda att samarbeta med alla partier förutom Sverigedemokraterna. Det här skiljer oss från Moderaterna som ju är beredda att bilda regering med hjälp av Sverigedemokraterna.

Det blir dock märkligt när Moderaterna försöker misstänkliggöra oss för att vi samarbetar med Vänsterpartiet och Miljöpartiet – Moderaterna styr ju själva med Miljöpartiet i vår region och lade så sent som i våras fram en gemensam budget med Vänsterpartiet i Sveriges riksdag.

Bryta segregationen

I höst är det val. Får vi Socialdemokrater ditt förtroende kommer vi att vända på varenda sten för att bryta segregationen och bekämpa brotten, ta tillbaka kontrollen över välfärden och leda klimatomställningen för att skapa framtidens jobb i hela landet. Socialdemokraterna har däremot inga förslag eller planer på att införa en fastighetsskatt.

Åsa Westlund, Ordförande i riksdagens finansutskott (S) samt ordförande för Socialdemokraterna i Stockholms län
Ebba Östlin, Kommunstyrelsens ordförande (S) Botkyrka
Boel Godner, Kommunstyrelsens ordförande (S) Södertälje
Anita Mattsson Kommunstyrelsens ordförande (S)Tyresö
Daniel Larsson, Oppositionsråd (S) Lidingö
Anders Garstål, 1:a vice ordförande kommunstyrelsen (S) Vaxholm
Jerri Bergström, Oppositionsråd (S) Vallentuna
Carl Kangas, Oppositionsråd (S) Värmdö
Ann-Christine Furustrand, Oppositionsråd (S) Österåker
Eva Ullberg, Oppositionsråd (S) Järfälla
Camilla Janson, Oppositionsråd (S) Upplands Bro
Anton Lindgren, Oppositionsråd (S)Sollentuna
Sara Kukka Salam, Oppositionsråd (S) Solna
Patrik Isestad, Oppositionsråd (S), Nynäshamn
Jenny Åkervall, Oppositionsråd (S) Danderyd
Sara Helge Vikmång, Oppositionsråd (S) Huddinge
Meeri Wasberg, Kommunstyrelsens ordförande (S) Haninge

facebook Twitter Email