VI SKA SÄTTA VÄLFÄRDEN FÖRST

I veckan inleddes valåret med statsminister Magdalena Anderssons första partiledardebatt. Hennes budskap var tydligt. Skolans pengar ska gå till barnens undervisning, pennor, suddgummin, böcker, skolhälsovård och gymnastiksalar. Inte till stora vinster för internationella bolag.

En sjunkande andel elever i Huddinge går ut skolan med fullständiga betyg, vi har alldeles för många elever per lärare och sjukfrånvaron bland personalen är hög.

En jämlik kunskapsskola är vårt mål för Huddinge. Därför har vi i flera år föreslagit mer resurser till Huddinges skolor. Men kostnaden för Moderaternas 30-öring i skattesänkning landar på nästan 90 miljoner kr. För den summan ville vi istället anställa 100 nya lärare.

Huddinge kommun har styrts av en moderatledd koalition i 16 år. Valet i september är därför en folkomröstning om välfärden.

facebook Twitter Email