Stoppa miljonrullningen för Fleminghallen

Debattartikel publicerad i Mitt i Huddinge 2 oktober 2021

Huddinge kommun har hittills betalat 6 miljoner kronor för de outhyrda lokalerna i Fleminghallen. Det är en oacceptabel hantering av våra gemensamma skattekronor. Avtalet med fastighetsägaren sträcker sig också ända till 2036.  

För två år sedan skulle ett bibliotek och ungdomshus ha öppnat i hallen. Men på grund av en tvist med hyresvärden blev flytten inte av och lokalerna står fortfarande tomma. 

Kommunens fritidsgårdar erbjuder en meningsfull fritid och vuxna som engagerar sig i våra ungas vardag. Våra bibliotek utgör också viktiga mötesplatser, för både skolelever och för våra äldre, och är centrala för att förmedla fakta och kunskap. Det moderatledda styret måste därför presentera en långsiktig lösning på den här situationen för de boende i Flemingsberg och Visättra. 

Socialdemokraterna vill att kommunen ska omförhandla avtalet för Fleminghallen. Vi vill minska både kostnaderna och längden för avtalet. Vi vill också att det tillsätts en oberoende granskning som utreder bristerna i hanteringen av Fleminghallen. 

Det är hög tid att få stopp på miljonrullningen för Fleminghallen, hyra ut de tomma lokalerna och presentera åtgärder för att liknande slöseri med våra gemensamma skattekronor inte ska få ske igen. 

Vi kommer fortsätta driva på i frågan till dess att den är löst. 

Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och oppositionsråd  
Rasmus Lenefors (S), oppositionsråd  

facebook Twitter Email