1 ÅR KVAR TILL VALET – TILLSAMMANS FÖR ETT STARKT OCH TRYGGT HUDDINGE

Huddinge har styrts av Moderaterna i 15 år. Om ett år kan du rösta för en ny politisk färdriktning som prioriterar fler lärare i skolan, ökad trygghet och en god omsorg för våra äldre.  
 
Huddinge är på många sätt en bra kommun att bo och verka i, men här finns också allvarliga utmaningar.  

I vintras utsattes Huddinges äldre, deras anhöriga och all hemtjänstpersonal för oro och rädsla. Det moderatledda styret beslutade att lägga ner hela den kommunala hemtjänsten, mitt under brinnande pandemi. 

Socialdemokraterna överklagade till domstolen och den gav oss rätt – beslutet att lägga ner den kommunala hemtjänsten var olagligt. Tack alla ni som stöttade oss i det här arbetet, tillsammans lyckades vi rädda Huddinges hemtjänst. 

Vi socialdemokrater kommer fortsätta arbeta för att förbättra äldreomsorgen för Huddinges äldre. Minutscheman måste avskaffas, delade turer får inte förekomma, de äldre ska kunna få en egen fast omsorgskontakt och personalen behöver få bättre och tryggare arbetsvillkor. 

Det finns även stora utmaningar i Huddinges skolor. Lärartätheten tillhör de lägsta i landet och färre elever går ut grundskolan med fullständiga betyg. I sin senaste budget prioriterade Moderaterna att sänka skatten med 10 öre vilket motsvarar 27 miljoner. Vi ville istället lägga hela den summan på skolan för att kunna anställa 40 fler lärare. Att ge alla elever i Huddinge en bra skolgång går före ideologiskt motiverade skattesänkningar.  

I somras hände det som inte får hända. Två små barn var ute och lekte i Visättra när de träffades av pistolskott och skadades allvarligt. 

Det här inte är något vi ska vänja oss vid i Huddinge. Utvecklingen med att gängkriminella breder ut sig måste stoppas.  

Men då krävs det att det moderatledda styret tar sitt ansvar för det brottsförebyggande arbetet som ligger på kommunen. Att som under de senaste åren stänga fritidsgårdar, höja avgifterna för föreningslivet och – som Moderaterna planerar i sin kommande budget – göra nedskärningar i skolan på över 100 miljoner kr är fel väg att gå.   

Efter 15 år av moderatlett styre är det tydligt att Huddinge behöver en ny färdriktning. Om vi får ditt förtroende i valet om ett år kommer vi att arbeta för att vända utvecklingen i Huddinges skolor, ge alla äldre en god omsorg, och öka tryggheten i hela kommunen. 

Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och oppositionsråd 
Rasmus Lenefors (S), oppositionsråd 

facebook Twitter Email