Huddinge kommun som arbetsgivare – i bottenskiktet

LO i Stockholms län har släppt sin rapport Bästa och sämsta arbetsgivarkommun i Stockholms län 2020. Rapporten visar att skillnaderna mellan länets kommuner är stora och att Huddinge kommun hamnar i bottenskiktet av länets kommuner.

Vilka yrken drabbas värst?
Vårdbiträden och personliga assistenter drabbas värst när det gäller trygga anställningsvillkor. Enligt rapporten var i genomsnitt 71% av vårdbiträdena och 68% av de personliga assistenterna visstidsanställda i november 2020.Många anställda är timavlönade utan fast arbetstid. Tillsammans med vetskapen om att duschen eller toabesöket bara får ta ett visst antal minuter skapas stress och ofrihet.

Kvalitet kostar
Andelen äldre i Huddinge kommun kommer att öka de kommande åren. Att vi får leva längre är en stor framgång för vårt samhälle. Men det ställer också höga krav på vår välfärd. Tryggheten och kvaliteten inom äldreomsorgen börjar med personalens trygghet och anställningsvillkor.

Huddinge har styrts av Moderaterna i 15 år. Äldreomsorgen i Huddinge har varit deras ansvar lika länge. Får Socialdemokraterna väljarnas förtroende i valet nästa år kommer vi att påbörja arbetet med att avskaffa minutjakten inom hemtjänsten och införa språkkrav i äldreomsorgen för att öka kvaliteten i äldreomsorgen och förbättra för brukare, anhöriga och personal.

Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och oppositionsråd.

facebook Twitter Email