Stoppa miljonrullningen för Fleminghallen

2021-06-16
PRESSMEDDELANDE

Socialdemokraterna lämnar idag in ett förslag till kommunstyrelsen om att omförhandla avtalet för Fleminghallen. Socialdemokraterna vill minska både kostnaderna och längden för avtalet och kräver även en oberoende granskning som utreder bristerna i hanteringen av Fleminghallen.

– Det moderatledda styret har inte tagit sitt ansvar för Fleminghallen. Det är hög tid att få stopp på miljonrullningen, hyra ut de tomma lokalerna och presentera åtgärder för att liknande slöseri med våra gemensamma skattekronor inte ska få ske igen, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och oppositionsråd.

Huddinge kommun har hittills betalat uppskattningsvis 6 miljoner kronor för de outhyrda lokalerna i Flemingsberg. Avtalet med fastighetsägaren Niam AB sträcker sig också ända till 2036.

I september 2019 skulle ett bibliotek och ungdomshus ha öppnat i Fleminghallen. Detta efter att delar av Fleminghallens lokaler hade stått tomma under en längre tid. Men på grund av en tvist med hyresvärden blev flytten till Fleminghallen inte av.

– Kommunens fritidsgårdar erbjuder en meningsfull fritid och vuxna som engagerar sig i våra ungas vardag. Våra bibliotek utgör också viktiga mötesplatser, för såväl skolelever som för våra äldre, och är centrala för att förmedla fakta och kunskap. Det moderatledda styret måste därför presentera en långsiktig lösning på den här situationen för de boende i Flemingsberg och Visättra, säger Rasmus Lenefors (S), oppositionsråd.

Socialdemokraternas förslag till kommunstyrelsen går att läsa här.

facebook Twitter Email