Spola isar utomhus och möjliggör skidåkning

Det ska vara lätt att åka skridskor i Huddinge på vintrarna, speciellt under coronapandemin då behovet av utomhusaktivitet ökat. Stockholm stad valde att smälta skridskoisarna strax innan jullovet men har nu valt att backa gällande utomhusisarna som nu ska börja spolas och även gällande skidspåren.

– Vi välkomnar beskedet. Vår förhoppning är att Huddinge kommun följer och kan spola isar utomhus och möjliggöra skidåkning. I en tid där fler inomhusaktiviteter håller stängt på grund av risken för smittspridning vill vi socialdemokrater öka möjligheten till utomhusaktivitet – för våra barn och ungas skull, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och oppositionsråd.

Från och med 19 december och tillsvidare är allmänhetens åkning i Huddinge stängd på samtliga isbanor, även skridskoisen utomhus.

– Det finns fina möjligheter till skridskoåkning både på naturis och på konstfrusen is i Huddinge. Det är positivt att det finns ett stort utbud av utomhusaktiviteter och om de kan utföras på ett smittsäkert sätt vill vi möjliggöra det, säger Rasmus Lenefors (S), oppositionsråd.

facebook Twitter Email