Jobba med oss – ny politisk sekreterare sökes!

Socialdemokraterna är Huddinges största parti. Vi ingår inte i kommunens styrande koalition men bedriver ett aktivt oppositionsarbete för att stärka Huddinges förskolor och skolor, bygga fler hyresrätter, ge våra äldre en god omsorg och öka tryggheten i alla kommundelar. Vi söker nu en politisk sekreterare med inriktning på kommunikation som på heltid kan stödja våra förtroendevalda i kommunen i det här arbetet och ta sikte på valseger 2022.

Arbetsuppgifter
Du arbetar nära våra förtroendevalda och i synnerhet nära gruppledaren och oppositionsråden. Din uppgift som politisk sekreterare är att leda, planera, genomföra och prioritera press- och kommunikationsinsatser för att föra ut den socialdemokratiska kommunalpolitiken. Du planerar praktiskt och producerar all kommunikation samt ansvarar för sociala medier och kontakten med media. Du stödjer också gruppledaren, oppositionsråden och förtroendevalda med budskap, underlag, talepunkter, förberedelser och omvärldsbevakning.

Arbetsuppgifterna är skiftande:

  • Samordna och ansvara för kommunikationsverksamheten.
  • Ta initiativ till och planera medieutspel.
  • Ansvara för medierelationer/kontakt med journalister.
  • Omvärldsbevakning, intern kommunikation och digital kampanj.
  • Producera artiklar, pressmeddelanden, budskap, underlag, talepunkter, infografik och innehåll för sociala medier.
  • Producera material, såsom flyers, folders, annonser, och grafisk design till hemsidan.
  • Stöd och hjälp i politikutvecklingsarbetet inför valet 2022.

Kvalifikationer
Då du kommer att ansvara för medierelationer och producera texter, innehåll till sociala medier och material är det viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift och kan anpassa språket efter uppgift, syfte och inte minst läsaren. Du eftersträvar alltid god kvalitet och förstår vikten av att leverera inom deadline. I jobbet ingår att du kan ta kontakt med journalister och andra aktörer via telefon och mejl och sälja in nyheter och det tror vi innebär att du behöver ha ett öppet sinne, vara driven, pedagogisk, serviceinriktad och social. När du planerar kommunikationsverksamheten behöver du vara strukturerad, initiativrik och kreativ. Du fungerar lika bra när du arbetar självständigt som tillsammans med andra. Vi lägger även vikt vid att du delar Socialdemokraternas värderingar.

Vi tror att du har en högskoleutbildning inom offentlig förvaltning, statsvetenskap, samhällsvetenskap, juridik, kommunikation/PR eller erfarenheter/kvalifikationer som är likvärdiga. Körkort är önskvärt, men inte ett krav.

Du ska ha baskunskaper inom Microsoft Office-paketet, Adobe Creative Suite-program (med fokus på Photoshop och InDesign) och erfarenheter av arbete i WordPress samt Mailchimp eller motsvarande program. Du har kunskap om digitala och traditionella medier.

Placeringsort, tillträde, anställningsform
Du kommer att arbeta på S-kansliet i Huddinge kommunalhus och arbetsledas av gruppledaren. På kansliet finns två oppositionsråd och sammanlagt 2,25 politiska sekreterare. På kansliet har alla ansvar för sina egna arbetsuppgifter men vi arbetar också i team och planerar det gemensamma arbetet varje måndag och äter lunch tillsammans på fredagar. Vi eftersträvar hela tiden att förbättra vårt arbete med sikte på valseger 2022 genom att arbeta med feedback och kollegialt lärande.

Formell chef är den administrativa direktören på kommunstyrelsens förvaltning. Tjänsten är ett förordnande som politisk sekreterare enligt kommunallagen, vilket ger dig rätt till tjänstledighet från nuvarande arbete. Förordnandet är på heltid, inleds snarast och till och med den 31/12 2022 med möjlighet till förlängning. Vi tillämpar 3 månaders provanställning och oreglerad arbetstid.

Ansökan
Ansökan, med personligt brev och CV, skickas till Sara.Helge-Vikmang@huddinge.se. Skriv ”Ansökan politisk sekreterare” i ärenderaden. Skicka gärna omgående då urvalet sker löpande och senast den 9 mars.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
Sara Heelge Vikmång, oppositionsråd och gruppledare (S) i Huddinge
Sara.Helge-Vikmang@huddinge.se

facebook Twitter Email