Socialdemokraterna presenterar trygghetspaket för Vårby

Människors trygghet är avgörande för ett jämlikt samhälle som håller ihop. Socialdemokraterna vill att skillnaderna mellan kommunens olika områden ska minska och att tryggheten ska öka i hela Huddinge. Idag presenterar Socialdemokraterna satsningar för ett tryggare Vårby.

– Socialdemokraterna vill att Vårby ska bli tryggare genom investeringar i förskola, skola och äldreomsorg, fokus på trygghetssatsningar på gator och torg och att motverka brottslighetens orsaker. Vi går till val på att rusta upp Vårby gård centrum och att öka tryggheten genom nattvandringar och närvarande polis, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och kommunalråd i opposition.

I Socialdemokraternas trygghetspaket för Vårby ingår följande satsningar:

  • Rusta upp och förnya Vårby gårds centrum.
  • Öppna en ny fritidsgård för unga i Vårby Haga.
  • Rusta upp parken vid Vårby strand och gör den mer tillgänglig.
  • Öka tryggheten genom att lysa upp mörka platser med bättre belysning.
  • Öka tryggheten genom nattvandringar och närvarande polis.


Fritidsgården i Vårby gård har en viktig roll för att fånga upp unga människor som bor här. Men det finns ett behov av en fritidsgård också i Vårby Haga. Kommunens fritidsgårdar erbjuder både en naturlig mötesplats och en meningsfull fritid och kan därigenom förhindra att unga människor hamnar på glid och i värsta fall rekryteras till kriminella gäng. Det är inte bara en vinst för den enskilde utan för hela samhället, säger Rasmus Lenefors (S), kommunalråd i opposition.

Kontakt
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare och kommunalråd i opposition
070-385 22 00
sara.helge-vikmang@huddinge.se

Rasmus Lenefors (S)
Kommunalråd i opposition
070-198 90 37
rasmus.lenefors@huddinge.se

Aza Cheragwandi (S)
Politisk sekreterare
070-198 44 80
aza.cheragwandi@huddinge.se

facebook Twitter Email