10 000 pensionärer får sänkt skatt i Huddinge

Den S-ledda regeringen sänker skatten för pensionärer än mer kraftfullt än vad som tidigare utlovats och fördubblar satsningen för 2018. I Huddinge kommer ungefär 10 700 pensionärer att få sänkt skatt.

Den orättvisa skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare tas även bort helt till 2020. Redan den 1 januari 2018 sänks skatten med upp till 5 000 kronor per år för ungefär 75 procent av alla personer över 65 år. Det presenterade den S-ledda regeringen idag. Satsningen är en del av den kommande budgetpropositionen för 2018 och bidrar till att utveckla den svenska modellen.

I Huddinge kommun innebär detta att skatten sänks för ungefär 10 700 pensionärer från och med 1 januari 2018. Vid en inkomst på 17 000 kronor i månaden sänks pensionärsskatten med 410 kronor per månad. Tillsammans med det höjda bostadstillägget innebär det t.ex. att ensamstående pensionärer får upp till 900 kronor mer i plånboken varje månaden.

– Jag välkomnar regeringens besked om att ta bort skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare. De som varit med och byggt upp vårt land och grunden för vår välfärd ska ha en trygg och bra pension. Det handlar om rättvisa mellan generationer och är en självklarhet för oss socialdemokrater, säger Sara Heelge Vikmång (S), kommunalråd i opposition i Huddinge.

Kontakt
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare och kommunalråd i opposition
070-385 22 00
sara.helge-vikmang@huddinge.se

Anton Jordås (S)
Politisk sekreterare för Sara Heelge Vikmång
070-198 12 20
anton.jordas@huddinge.se

facebook Twitter Email