Inrätta ett föreningsråd i Huddinge

Socialdemokraterna vill att det inrättas ett föreningsråd i Huddinge. Detta för att förbättra dialogen, öka samverkan mellan kommunen och föreningslivet och för att ge Huddinges politiker en djupare förståelse för föreningarnas verksamhet.

– Socialdemokraterna vill upprätta en kontinuerlig dialog och återskapa förtroendet mellan föreningslivet och politiken, som tyvärr blev allvarligt skadat genom hanteringen av nolltaxan. Huddinges föreningsliv är ovärderligt för kommunen och förtjänar att behandlas som en resurs, inte som en börda, säger Rasmus Lenefors (S), kommunalråd i opposition.

Vilka behov som är särskilt prioriterade för Huddinges föreningar vill Socialdemokraterna lägga fast genom en kontinuerlig dialog med föreningslivet. Därför föreslår Socialdemokraterna att det inrättas ett föreningsråd i kommunen.

Föreningsrådet ska ledas av kultur- och fritidsnämndens ordförande och både representanter för den politiska ledningen och för oppositionen ska ingå.

Föreningsrådet kommer att bestå av två organ, ett för idrottsföreningar och ett för kultur- och demokratiföreningar.

Föreningsrådet kommer att träffas två gånger om året, en gång under våren och en gång under hösten. Föreningarna kommer att ha möjlighet att påverka vilka frågor som ska lyftas när föreningsrådet sammanträder.

I Socialdemokraternas budgetförslag för Huddinge 2018 avsätter man 1 miljoner kronor mer än den styrande koalitionen till kultur- och fritidsverksamheten. Detta som ett första steg mot att förbättra föreningslivets villkor i kommunen. Måndag 12 juni fattar kommunfullmäktige beslut om budget för Huddinge 2018.

KONTAKT
Rasmus Lenefors (S)
Kommunalråd i opposition
070-198 90 37
rasmus.lenefors@huddinge.se

Anton Jordås (S)
Politisk sekreterare
070-1981220
anton.jordas@huddinge.se

facebook Twitter Email