4 miljoner mer till Huddinges förskolor

Inför kommunstyrelsens möte igår föreslog Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Västerpartiet att förskolenämnden skulle beviljas mer pengar för barn med särskilda behov. Kommunstyrelsen beslutade sen att ge förskolenämnden 4 miljoner kronor mer för 2017.

– Det är glädjande att fler partier valde att stå upp för Huddinges förskolor så vi kan attrahera och behålla bra förskolelärare och säkra kvalitén i förskolan, säger Sara Heelge Vikmång, (S) gruppledare och kommunalråd i opposition.

Eftersom Moderaterna under flera år satsat för lite på förskolan, har många förskolor svårt att få ekonomin att gå ihop.

– Vi har under lång tid påtalat behovet av att satsa på förskolan och det är därför skönt att vårt förslag kunde drivas igenom. Det är orimligt att fortsätta nedskärningarna på förskolan på det sätt som vi hittills sett, säger Marica Lindblad, (MP) gruppledare och kommunalråd i opposition.

I förskolenämndens önskemål är det tydligt att de extra pengarna behövs för att klara en kvalitetsnivå i enlighet med läroplan och skollagen.

– Det här tillskottet gör det möjlighet börja möta de behov som finns ute i verksamheterna i kommunens förskolor, säger Nujin Alacabek, (V) gruppledare och kommunalråd i opposition.

Kontakt:
Sara Heelge Vikmång (S)
Gruppledare och kommunalråd i opposition
sara-helge.vikmang@huddinge.se

Marica Lindblad (MP)
Gruppledare och kommunalråd i opposition
marica.lindblad@huddinge.se

Nujin Alacabek Darwich (V)
Gruppledare och kommunalråd i opposition
Nujin.Alacabek-Darwich@huddinge.se

Presskontakt:
Anton Jordås (S)
Politisk sekreterare
0701981220
Anton.jordas@huddinge.se

 

 

 

 

 

 

facebook Twitter Email